Tien päällä

Kuljen tutun vierasta tietä eteenpäin. Siihen on mahtunut monenlaisia mutkia ja ne eivät aina ole olleet loivia. Se on tehnyt minusta sen mikä olen. Jotta ymmärrän näitä mutkia paremmin olen tehnyt pitkän ajoittain tuskaisenkin reissun omiin ajatuksiini. Se ei ole niin helppoa tai mukavaa kuin voisi kuvitella.

IMG_0938.jpeg

Se saa kuitenkin ymmärtämään omaa toimintaa, tapoja ja reaktioita. Pääsen niistä perille ja ymmärrän syitä mistä ne johtuvat. Tällä toimella ei ole tarkoitus hakea syyllistä vaan oppia ymmärtämään. Niin kauan kuin haetaan syyllisiä ei olla kykeneviä ottamaan seuraavaa askelta.

IMG_9541.jpeg

Olen kulkenut matkan johon mahtuu virheitä, hirvittävä määrä virheitä jos syyllisyyden mittareilla niitä laskettaisiin. Ne kuitenkin ovat tehneet minusta sen mitä olen tänään ja sen mitä halua olla huomenna tai vuoden päästä. Haluan kehittyä sellaiseksi mitä pidän suuressa arvossa. Ei pidä ymmärtää väärin, pidän itseäni arvossa, mutta tiedän missä minulla on parannettavaa. Tiedostan myös asiat joista tulen onnelliseksi ja rakennan tilanteita joissa nämä kokemukset pääsevät korostumaan.

IMG_9685.jpeg

Samalla tutkiskelen tilanteita mitkä luovat määrätynlaista käytöstä ja mihin haluan puuttua. Tie on mäkinen ja pitkä. Nousuihin ja laskuihin tarvitaan aikaa. Se ei onnistu vain olemalla ja toteamalla asian nyt vain olevan niin. Haluan ymmärtää, mennä pidemmälle ja tuoda nuo aikaisemmin heikkoutena pitämäni asiat vahvuuksina esille.

IMG_9611.jpeg

Meillä kaikilla on heikkoutemme ja voimme työstää niitä menemällä syvemmälle alitajuntaan, emme koskaan poistamaan niitä. Tunnistamme kyllä määrätyt reaktiot joita erilaiset tilanteet synnyttävät. Toisia olemme oppineet käsittelemään paremmin, kun toisista tahdostamme huolimatta syntyy ongelmallisia hetkiä. Tämä tietenkin riippuu paljolti siitä kuinka iso ongelma on ollut alunperin.

IMG_9368-2.jpeg

Pienestä poikkeamasta takaisin aiheeseen. Olen matkalla josta en osaa sanoa milloin se päättyy. Tuskaisista ja kipeistä hetkistä huolimatta ne ovat sisältäneet myös onnen tunteita, olen nauttinut siitä. Ne hetket kun istun yksin ja pohdin mistä jokin asia syntyy, ovat käsittämättömän hienoja. Haluan oppia ymmärtämään itseäni ja sitä kautta hallita sitä mikä alitajunnassani on hallittavissa. Voin pyrkiä päättämään onko siellä järjestys vai kaaos. Ajatuksiani en voi päättää, se on selvää, voin ainakin antaa niille mahdollisuudet olla parempia.

IMG_9519.jpeg

Haluan vaikuttaa siihen mikä on mahdollista, en siihen mikä on mahdotonta. Tie on tehty kuljettavaksi ja jatkan reissua maisemia ihastellen.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s